Πάντα ήταν χρήσιμη συμβουλή... Τώρα έγινε αδήριτη ανάγκη!

«Άμα σέ τρώει η πλάτη, κοίτα να βρείς τρόπο να ξυστείς μόνος σου!
Διότι, αν σέ ξύσει άλλος... ή θα σέ ξύσει αλλού ή θα σέ γρατσουνίσει...»

5/8/11

Από το "νερό του Καματερού"
στο ...θαυματουργό "οζονισμένο"

Στα μέσα της δεκαετίας του '60 είχε εμφανιστεί ένας τύπος ονόματι Καματερός, που έφτιαξε ένα παραμύθι ότι το νερό της πηγής σε ένα κτήμα του προλάμβανε αλλά και θεράπευε τον καρκίνο.
Δεν τό πουλούσε, δωρεάν τό έδινε. Λόξα του ήταν.
Ο μεγάλος ...τζερτζελές άρχισε όταν τόν «ανακάλυψε» το "Συγκρότημα Λαμπράκη" (που αργότερα, ίσως λόγω ...αυτογνωσίας, μετονομάστηκε σε ...ΔΟΛ-ιο) και τόν πρόβαλε "τεχνηέντως" από την μεγαλύτερης κυκλοφορίας πανελλήνια εφημερίδα του.
Πήραν εντελώς αέρα τα μυαλά του Καματερού από το πλήθος των εύπιστων που πρόσφευγαν σ' αυτόν (έστω και με τη "αθώα" σκέψη «και τί χάνουμε;») και μοίραζε νερό με ...βυτίο που τό γέμιζε όχι πλέον από την ...θαυματουργή πηγή του -που είχε μικρή παροχή και δεν επαρκούσε για τόση ζήτηση, η οποία είχε πάρει διαστάσεις υστερίας με την ...βοήθεια του "Σ.Λ."!- αλλά από το ...δίκτυο ύδρευσης. Θαυματουργό νερό που είχε πλέον ...επεκτείνει τη δράση του και γιάτρευε-προλάμβανε πολλές άλλες αρρώστιες εκτός από τον καρκίνο...
Γελοιοποιήθηκε εντέλει βέβαια, όπως και το "Συγκρότημα" για λίγο, αλλά το παραμύθι κυριάρχησε για κάποιους μήνες στον τότε Τύπο.
Αυτή η ιστορία μού ήρθε στο μυαλό βλέποντας στην τηλεόραση διαφήμιση -μεγάλης διάρκειας, άρα και μεγάλου κόστους!- για συσκευές "οζονισμού" του νερού.
Μιά ΔΙΑΦΟΡΑ:
Ο Καματερός μοίραζε δωρεάν το ...θαυματουργό νερό του. Μόνον το "Σ.Λ." κέρδισε από τα φύλλα που «τσίμπησε» προβάλλοντας το παραμύθι.
Οι συσκευές του ...θαυματουργού "οζονισμού" πουλιούνται. Και μάλιστα πανάκριβα κατά την ταπεινή άποψή μου, ενσωματώνοντας στην τιμή, πέρα από τα αναμενόμενα μεγάλα κέρδη λόγω "πλύσης εγκεφάλου", και το μεγάλο κόστος διαφήμισης.
Μιά ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ:
Όπως και το "νερό Καματερού", έτσι και ο οζονισμός διαφημίζεται ότι προλαμβάνει σχεδόν πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν...
Από τη σιλουέττα σας, που την κάνει ελκυστική, έως την κούραση που τήν εξαφανίζει, τα δόντια σας που τά προστατεύει ή κάπως έτσι... Αλλά φέρνει και πλήρη ευεξία κι ούτε θυμάμαι πόσα άλλα, πολύ επωφελή κατά την διαφήμιση.
Προλαμβάνει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν...
Εκτός από την μαλακία που θα κάνετε αν αγοράσετε την σχετική συσκευή.
Αυτή δεν τήν προλαμβάνει...

3 σχόλια:

...Ατακαδόρ είπε...

Τήν παρακολούθησα, τήν χρονομέτρησα!

Κρατάει 5 ολόκληρα λεπτά!

Ρεκόρ σε τηλεοπτικό χρόνο!

Και σε διαφημιστικό κόστος βέβαια...

Αυτό και μόνον φτάνει για να καταλάβει κανείς ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ είναι...

akrat είπε...

έτσι...

υπάρχει μεγάλη απάτη....

Ναπoλέων είπε...

Χρόνια μας πολλά, μπρέ!

Να τά 'κατοστήσουμε...

...Μόνον 62 μείνανε!