Πάντα ήταν χρήσιμη συμβουλή... Τώρα έγινε αδήριτη ανάγκη!

«Άμα σέ τρώει η πλάτη, κοίτα να βρείς τρόπο να ξυστείς μόνος σου!
Διότι, αν σέ ξύσει άλλος... ή θα σέ ξύσει αλλού ή θα σέ γρατσουνίσει...»

9/12/10

Σκουπιδοτηλεόραση - Trash TV


Όταν προχτές έπεσα πάνω σε μιά εκπομπή της κας Αννίτας Πάνια, θυμήθηκα μιά πρόσφατη εκπομπή του Λαζόπουλου και δεν άλλαξα σταθμό, "κανάλι" τέλος πάντων. 
3-4 λεπτά τό άντεξα. Εκεί που παρουσίαζε [ή έστηνε...] μιά ιστορία, βγαίνει από τα παρασκήνια ο ...γνωστός «Άχ! ρέ Κούλα» κι άρχισε το ίδιο τροπάρι μπρος στην παρούσα Κούλα.
Ξεδοντιασμένος αλλά κοστουμάτος. Δεν ξέρω αν ήταν "Πρίνς Όλιβερ" ή "Αρμάνι" το κοστούμι του [δεν ξέρω καθόλου απ' αυτά...] ήταν κοστούμι όμως. Στην τρίχα.
Ίσως να ήταν κι η αμοιβή του για την τηλεοπτική ξεφτίλα. Ή μέρος της αμοιβής του... Όποιος ξέρει λεπτομέρειες ας μάς τις πει.
Δεν σκέφτομαι να παραθέσω εδώ κάποια «ιρεμιάδα» ή κάποιον «αναβαλλόμενο»[*] ενάντια σ' αυτού του είδους την σκουπιδοτηλεόραση. Η μόνιμη απάντηση είναι «αυτά θέλει το κοινό, αυτά τού προσφέρουμε». Το "μέσον" προσαρμόζεται στην "Αγορά". Για λεφτά τό κάνει ο ιδιοκτήτης του, λεφτά βγάζει. Οι «νόμοι»[**] της "Αγοράς" αυτό επιβάλλουν. Ο ιδιώτης επιχειρηματίας απλώς είναι ...νομοταγής.
Κι αυτός μεν για το συμφέρον του «καλά κάνει»... Τί συμφέρον έχουν όμως όσοι βλέπουν τέτοια θεάματα, μικρό δείγμα των οποίων είναι η παραπάνω [μακροβιώτατη μάλιστα] εκπομπή;;;
Το συμφέρον του ιδιοκτήτη είναι γνωστό: Έχει καλή τηλεθέαση, προσελκύει διαφημίσεις, κερδίζει.
Οι διαφημιζόμενοι επίσης κερδίζουν, αφού έχει καταμετρηθεί [από εξειδικευμένες εταιρείες έρευνας "Αγοράς"] ότι όταν δούνε τόσοι την διαφήμιση, τόσο ποσοστό τους θα αγοράσει τα προϊόντα.
Γιατί όμως να έχει καλή τηλεθέαση αυτή και οι παρόμοιες σκουπιδοεκπομπές;;;
* Γιατί βλέποντας τα χάλια των άλλων [πραγματικά ή στημένα, σκηνοθετημένα] γελάμε... Τόσο αντικοινωνικά όντα μάς έχουν καταντήσει.
* Γιατί βλέποντας τα χάλια των άλλων τρέφουμε το κόμπλεξ ...ανωτερότητας: Εμείς δεν έχουμε τέτοια χάλια, είμαστε καλύτεροι...

Μόνη "θεραπεία" η -απλή- σκέψη:
Όποιος βλέπει ότι σού αρέσει η σκουπιδοτηλεόραση, αβίαστα θα συμπεράνει ότι σού αρέσουν και τα σκουπιδοπροϊόντα.
Και τέτοια σού πουλάει.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.
[*] Δεν έχω καταλάβει γιατί χρησιμοποιούμε αυτήν την έκφραση. Ένας εκκλησιαστικός ύμνος είναι. Που καθόλου δεν "παραπέμπει" σε βρισίδι... Έχει κανείς μιά εξήγηση;
[**] Πληθυντικός της ...μεγαλειότητας. Ένας είναι ο νόμος της "Αγοράς": Κερδίστε με κάθε τρόπο.

3 σχόλια:

Νινή Ζ. είπε...

Δεν διαφωνώ αλλά η ...Αννίτα και τα σκουπίδια της σε μάραναν εσένα Ντουίτ;;;

Εδώ καίγεται το πελεκούδι στις απεργίες...

Καλή βδομάδα!

akrat είπε...

εμένα μου αρέσει η σκουπιδοτηλεώραση...

ναι ναι..

Do it yourself είπε...

Υπάρχει κι άποψη, αγαπητή Νινή, ότι ακριβώς επειδή δεν ...μάς μάραναν εγκαίρως οι διάφορες Αννίτες {της τι-βί και άλλων τομέων... της πολιτικής π.χ.} γιαυτό «καίγεται το πελεκούδι»...

Ακράτ,
έ! φίλε μου, εσύ ...δεν τρώγεσαι με τίποτα!
Όπως και το αντικείμενο της αρεσκείας σου.
Καλή Χρονιά!