Πάντα ήταν χρήσιμη συμβουλή... Τώρα έγινε αδήριτη ανάγκη!

«Άμα σέ τρώει η πλάτη, κοίτα να βρείς τρόπο να ξυστείς μόνος σου!
Διότι, αν σέ ξύσει άλλος... ή θα σέ ξύσει αλλού ή θα σέ γρατσουνίσει...»

24/11/07

Εισιτήρια αεροπλάνου με το ...κιλό! Μιά καλή ιδέα!

Άκουσα πως ένας αυστραλός επιστήμονας, διακεκριμένος διατροφολόγος, εκτόξευσε πρόσφατα την ρουκέττα του: Να επιβληθεί στους παχύσαρκους κάποιου είδους "επίναυλος" στα εισιτήρια αεροπλάνου, διότι για να τούς μεταφέρει το αεροπλάνο ξοδεύει περισσότερα καύσιμα και ρυπαίνει έτσι πιό πολύ την ατμόσφαιρα.

Εγώ θα τό κάνω απλούστερο και δικαιότερο: Δίπλα στα εκδοτήρια αεροπορικών εισιτηρίων να υπάρχει μιά ζυγαριά, να ζυγίζεται ο επιβάτης και το εισιτήριό του να είναι ανάλογο με τά κιλά του. Όπως ακριβώς γίνεται με το υπερβάλλον βάρος των βαλιτσών. Πού είναι το πρόβλημα;
Κάποια μικροπροβλήματα, όπως π.χ. με την έκδοση εισιτηρίων καιρό πρίν την πτήση, οπότε ώς τότε μπορεί να έχει πάρει ή χάσει μερικά κιλά ο επιβάτης μπορούν να λυθούν εύκολα με επαναζύγισή του πριν την πτήση.

Φαίνεται πλακατζήδικο αλλά δεν είναι. Δίκαιο είναι. Και ίσως βοηθήσει τους παχύσαρκους να μειώσουν το βάρος τους κάπως, που είναι και προς όφελος της υγείας τους άλλωστε.

1 σχόλιο:

Ν.Α. Λάμπης είπε...

Ώχ! τί μέ βρήκε... Είμαι καμμιά δεκαπενταριά κιλά πάνω από το "προβλεπόμενο" στους πίνακες των διατροφολόγων... Τον «δείκτη μάζας σώματος», καλέ, αναλόγως ύψους, ηλικίας κλπ.

Εκτός κι αν δεν παίρνουν σαν βάση αυτούς τους πίνακες αλλά το μέσο όρο βάρους των ελλήνων κάθε ομάδας ηλικίας...

Οπότε θα τήν βγάλω σχετικώς φτηνά...