Πάντα ήταν χρήσιμη συμβουλή... Τώρα έγινε αδήριτη ανάγκη!

«Άμα σέ τρώει η πλάτη, κοίτα να βρείς τρόπο να ξυστείς μόνος σου!
Διότι, αν σέ ξύσει άλλος... ή θα σέ ξύσει αλλού ή θα σέ γρατσουνίσει...»

13/1/11

Εντάξει... περνάμε χωρίς να πληρώσουμε το χαράτσι των διοδίων. Μετά τί γίνεται;;;

Από έντυπο της "Εθελοντικής Ομάδας Δράσης" Ν. Πιερίας, που έχει αποδειχτεί αρκετά δραστήρια στα πλαίσια του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κινήσεων Αγώνα κατά των διοδίων, μεταφέρουμε τα εξής:

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Από τους Ν.3605/2007 και Ν.3535/2007 προβλέπεται ότι η διέλευση οχήματος χωρίς την καταβολή διοδίου αποδεικνύεται από ευκρινή φωτογραφία του αριθμού κυκλοφορίας με επισημείωση του χρόνου διέλευσης και βεβαίωση της Δ/νσης Συγκοινωνιών για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Ο υπόχρεως (εσείς) δικαιούται να καταβάλει το τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση της εταιρίας.
Μετά τις 15 μέρες η εταιρία μπορεί να ζητήσει -με διαταγή πληρωμής- την καταβολή 20πλάσιου ποσού του τέλους ως ΑΣΤΙΚΗ ποινή.
Σε κάθε περίπτωση, η άρνησή μας να πληρώσουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε, δεν συνιστά ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, ούτε παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Τα όργανα της Τροχαίας δεν επεμβαίνουν!
Εφόσον η εταιρία προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής οι πολίτες, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, δικαιούνται να προσφύγουν στα αρμόδια Δικαστήρια, ώστε να κριθεί εάν οι παραπάνω νόμοι είναι αντισυνταγματικοί κατά τα άρθρα 7§1, 20§1&2 και 103§1 του Συντάγματος.

ΚΑΙ Η, συμπληρωματική, ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:
Υπάρχει όμως και κάτι παραπέρα. Όλα τα διόδια, άσχετα αν εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες είτε το ίδιο το κράτος, είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ως φόροι χρήσης, αφού το άρθρο 4§5 του Συντάγματος ορίζει ξεκάθαρα:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Δεν λέει «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους» ούτε ανάλογα με την χρήση που κάνουν των δημόσιων αγαθών, όπως είναι ένας δρόμος!!!

Κι ακόμα κάτι:
Μπορούν να φωτογραφίσουν το αυτοκίνητο, όχι όμως και τον οδηγό! Ούτε έχουν δικαίωμα να τού πάρουν τα στοιχεία.
Οπότε στο Δικαστήριο θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του αυτοκινήτου ήταν και ο ΟΔΗΓΟΣ του, που αυτός αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια! Πράγμα καθόλου εύκολο, όπως κανείς αντιλαμβάνεται.
Υπάρχει δεδικασμένο στον Άρειο Πάγο, ήδη από τη δεκαετία του '70 σε υπόθεση προστίμου για παράνομο παρκάρισμα, ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του αυτοκινήτου να πληρώσει πρόστιμο, απλώς γιατί βρέθηκε το αυτοκίνητό του παράνομα παρκαρισμένο. Αυτός που πρέπει να πληρώσει είναι ο ΟΔΗΓΟΣ, ο οποίος τό πάρκαρε παράνομα, που καθόλου υποχρεωτικό δεν είναι να συμπίπτει με τον ιδιοκτήτη.
Σοφό, έ!!!

Άρα, αν περάσετε χωρίς να πληρώσετε το χαράτσι και σάς στείλουν "διαταγή πληρωμής", {πράγμα που δεν έχουν πάντως κάνει έως τώρα, σε ευρεία κλίμακα τουλάχιστον, από το 2007 που έχει εκδηλωθεί το κίνημα μη πληρωμής διοδίων} έχετε πολλά «πατήματα» για να τούς βγάλετε ...νοκ-άουτ.